פתיחת מסעדה חדשה - איזה ציוד בישול לרכוש גז או חשמל ? 1/07

תשובה:

לכל אחד מסוגי האנרגיה בו תשתמש, יתרונות וחסרונות המאפיינים אותו ובד"כ הבחירה נובעת משיקלול האילוצים.

המלצתי היא שתכין טבלה ובה רשימת כל צרכני האנרגיה במסעדה עם צריכת האנרגיה שלהם.

הרשימה תכלול את את כל ציוד המטבח, אבל כמובן גם את התאורה (כפי שמתוכננת) מקררים, מזגנים קופה רושמת, חשבים ומערכת קול.

התייעץ עם יועץ החשמל לגבי גודל החיבור החשמל הקיים והאפשרות להגדילו במידה ואפשר, תוך חישוב עלות ההגדלה.

לנוחותך צרף רשימה של טיפים שתסייע לך בשקלול האילוצים.

-         במבנים רבים אוסרים קציני הבטיחות על שימוש בגז.

-         מחיר החשמל קשיח מחיר הגז נתון למשא ומתן עם חברות הגז.

-         ציוד גז בד"כ פחות אמין מציוד חשמלי, מתבלה יותר וזקוק ליותר תחזוקה.

-         ציוד חשמל בד"כ מהיר יותר ויעיל יותר מציוד גז.

-         שפים מעדיפים כיריים בגז, הם מהירים יותר.

-         כיריים חשמליות באינדוקציה מהירות, אבל מאוד יקרות.

-         ציוד חשמלי קל יותר לנקות.

-         כיריים אינדוקציה קלות ביותר לניקיון בלא השוואה לכל ציוד אחר.

-         עלויות האנרגייה של גז (בכפוף להסכם עם חברת הגז) זולות משמעותית מעלויות חשמל ויכולות להחזיר את ההשקעות ברכישת הציוד ותחזוקתו תוך 3 שנים ופחות.

-         בצפון אירופה רוב המטבחים מופעלים בחשמל.

-         בדרום אירופה ובארה"ב רוב המטבחים מופעלים בגז.

 

המידע לעי"ל הינו כללי ואינו מהווה יעוץ לרכישת ציוד אצל כל גורם מסחרי שהוא. על המסעדן לבדוק ולגבש את החלטתו בדרך עצמאית.

צור קשר
דלג על צור קשר

קבל הצעת מחיר

checked
עבור לתוכן העמוד