עגלת מוצרים להצעת מחיר
עגלת הצעת מחיר ריקה.
 

טאבון - למה ולמי

המיוחד בבישול ואפייה בטאבון שהוא מעניק למזון את כל אותם טעמים ראשוניים שנעלמים בבישול הקונבנציונאלי, בטאבון אבן המוסק בעץ מגיעה הטמפרטורה בקלות ל- 400 מעלות וגם נשמרת שם.

הבישול נעשה בעזרת מגע המזון באבן הלוהטת וכתוצאה מהקרנת החום מדפנות הטאבון סגירת המזון הינה מיידית ומתווספות למזון בארומת של עשן העץ, החום הגבוה גורם לקרמליזציה של השומנים שבמזון ומוסיף שפע של טעמים וארומות.
מקובל היום שבכל מסעדה המכבדת את עצמה מהווה הטאבון חלק ממערך הכנת המזון בנוסף כמובן לתנור קומבי משוכלל.

כשרוצים לרכשו טאבון יש להקפיד לבדוק מספר נושאים:

  • אנרגיה: טאבונים מוסקים בדרך-כלל בעץ, ניתן להסיק גם בגז או בשילוב עץ וגז, כמובן שבגז בלבד קל ונוח יותר, נחסך הצורך בארגון עץ להסקה, מקום אחסון לעץ ופינוי האפר, אבל חלק מהארומה וטעמי העישון נעלמים.
    מומלץ לשלב בין השניים עץ וגז.
  • צריכת אנרגיה: הטאבון עקרונית הינו זללן אנרגיה וזאת ממספר סיבות, משקלו העצמי כבד מאוד ומחייב כ-6 שעות חימום ראשוני ושעתיים בכל יום לאחר הפסקתו. הטאבון עובד עם דלת פתוחה על מנת לאפשר בעירה, מה שמאפשר בריחת אנרגיה.
  • בניית טאבון או קנייה: מומלץ מאוד לרכוש טאבון מחברה מתמחה. כל אחד יכול לבנות טאבון, חומרי הגלם הדרושים, בטון, לבנים עמידות בחום זמינים. החיסכון שבבנייה עצמית עלול להגיע בסופו של דבר בתוספת אלפי שקלים בעלויות צריכת האנרגיה החודשית.
    בטאבון שנבנה ע"י יצרן מקצועי מתאפשרים מספר דברים שאינם כל כך אפשריים בייצור עצמי או אפילו ע"י בעל מקצוע מנוסה כגון:
    - מבער הגז: ניתן להשיג היום מבערים לטאבונים גם לכאלו שכבר עובדים המבוססים על טכנולוגיה אקטיבית שבה מעורבל הגז יחד עם חמצן באמצעות מפוח. מבערים מסוג זה הינם בעלי נצילות הרבה יותר גבוהה וניתן לחסוך בעזרתם כ-50% מעלויות הגז.
    - ארובת נידוף: נידוף הטאבון כאשר אינו מבוצע ישירות לחלל בעזרת ארובה חופשית חייב שיעשה ע"י יועץ אוורור, יניקת יתר תצנן את הטאבון ולא תאפשר לו עבודה יציבה ותגרום לצריכת אנרגיה גבוהה. תת יניקה תגרום לעשן שיתפזר בכל חלל המסעדה, פני השטח של הטאבון יהיו חלקים לחלוטין כך שקרינת החום תהיה אחידה ומקסימאלית, הקרקעית תהיה מלוטשת כך שלא תאפשר הדבקות המזון.
    קימור הגג יהיה מדויק כך שילכוד וישמר את החום שנוצר וייצור קרינה מדויקת בכל הכיוונים. חומרי הבידוד יהיו משוכללים יותר ויבטיחו קיצור זמן החימום וחסכון באנרגיה. שכבת הבידוד הראשוני תהיה מבטון מוקצף עמיד בחום שאינו זמין לבוני טאבונים, הארובה תמוקם מחוץ לתא האפייה ולא תסחוף את חום התנור אלא את הגזים השרופים בלבד. ה
    טאבון יצויד בדלת מתאימה שתשמר את החום שלו כאשר הדלת סגורה. גזים שנפלטים מהטאבון הינם בטמפרטורה גבוהה יחסית ויש להוסיף להם אויר טרי על מנת לצנן אותם ולשלבם המערכות הנידוף הרגילים.

דברים נוספים שכדאי לדעת:
הטאבון כבד משקלו יהיה בין 750 ק"ג עד כ-1500 ק"ג, חובה לאשר את מיקומו עם מהנדס קונסטרוקציה. הטאבון יהווה בדרך כלל חלק מעיצוב המסעדה והוא מוסיף הרבה חום לאווירת המסעדה.

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
Copyright © 2006 kiroskay. LTD. All rights reserved